اصحاب فى منتدى

زائرنا العزيز يشرفنا دعوه سياتدكم للتسجيل فى منتدانا منتدى اجمل اصحاب منتدى (( اصحاب فى منتدى))

انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

اصحاب فى منتدى

زائرنا العزيز يشرفنا دعوه سياتدكم للتسجيل فى منتدانا منتدى اجمل اصحاب منتدى (( اصحاب فى منتدى))

اصحاب فى منتدى

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


4 مشترك

    مكرونة بال...........!!

    الفارس الملثم
    الفارس الملثم
    عضو ملكى
    عضو ملكى


    ذكر
    عدد الرسائل : 383
    العمر : 37
    العمل/الترفيه : الجنة ان شاء الله
    تاريخ التسجيل : 13/03/2008

    مكرونة بال...........!! Empty مكرونة بال...........!!

    مُساهمة من طرف الفارس الملثم الخميس 13 مارس 2008, 2:00 pm

    السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

    اليوم جبت لكم طريقة عمل مكرونة بالباشميل بالصور المتحركة لذيذة ومجربة

    المقادير

    نصف كيلو لحم مفروم
    بصلة كبيرة مقطعه مكعبات
    3 فصوص ثوم
    2 حبة طماطم متوسطة
    1 حبة فلفل أخضر رومي متوسطة
    1 حبة فلفل أخضر
    3 ملاعق طعام صلصة
    بهارات المفرومة (كمون-ملح-فلفل أسود-كزبرة ناشفة-ملح أجينو موتو-هيل مطحون)
    كيس مكرونة سباغيتي
    ملعقتين طبخ زيت لسلق المكرونة+ماء+ملح وفلفل أسود

    الباشميل


    ثلاثة كاسات كبيرة حليب
    ثلاثة أرباع كاسة الجبنة الكبيرة زيت
    كاسة كبيرة دقيق+ 3 ملاعق طبخ مليانة دقيق
    واحد مكعب ماجي-ملح-فلفل أسود
    بيضة لدهن الوجه

    الطريقه

    أولا لعمل المفرومة

    نضعها في طاوة كبيرة مع البصل والثوم..ونتركها لمدة 10 دقائق على نار هادية..ثم نقلبها جيدا ونتركها الن أن يختفي لون المفرومة الأحمر وتبدأ في النضج..ثم نضيف الطماطم والفلفل الرومي والفلفل الأخضر والصلصة والبهارات كالتالي:


    مكرونة بال...........!! MB5


    انتبهو: الصورة تتحرك

    ثانيا لتحضير المكرونة

    نضع ماء في قدر لحد الغليان..ثم نضيف الزيت والملح والفلفل ثم المكرونة (نكسرها من النصف)..وعندما تنضج بعد 10 دقائق (يفضل تحريكها بالشوكة بين فترة وأخرى حتى لا تلتصق)..نصفيها ونغسلها بماء بارد لإزالة النشا الزائد كالتالي


    مكرونة بال...........!! MB6

    ثالثا لتحضير الباشميل

    نسخن الحليب في قدر..وأثناء ذلك..نحضر قدر أكبر ونحمي فيه الزيت..وعندما يحمى..نضيف الدقيق مع التقليب مباشرة وعلى نار هادئة لمدة دقيقتين..ثم نقفل النار..ونضيف الحليب الساخن بالتدريج..أولا يضاف كمية حليب بسيطة ثم نحرك باستمرار وبسرعة وعندما يمتزج الدقيق مع الحليب نضيف كمية جديدة من الحليب وهكذا حتى نحصل على قوام كريمي للباشميل كما هو موضح في الصورة القادمة..ثم نعيده على نار هادئة ونحرك باستمرار لمدة دقيقة ثم نضيف الماجي والملح والفلفل الأسود ونقلب لمدة دقيقتين ونرفعه من على النار كالتالي


    مكرونة بال...........!! MB7


    رابعا لتحضير الصينية

    ندهن صينية بيضاوية بالزيت ثم نفرش طبقة من الباشميل وفوقها نصف مقدار المكرونة ثم جميع خلطة المفرومة ثم النصف المتبقي من المكرونة..ثم الباشميل مع مساواة السطح ودهنه بالبيضة المخلوطة بقليل من الفلفل الأسود..ثم ندخلها فرن ساخن بدرجة 190 من أعلى ومن أسفل وإذا كان الفرن مروحة بدرجة 150 حتى يحمر الوجه...تترك حوالي ربع ساعه قبل التقديم حتى تهدأ
    مكرونة بال...........!! MB8



    وبالهناء والعافية على قلوبكم
    الشاعر
    الشاعر
    Admin
    Admin


    ذكر
    عدد الرسائل : 5258
    العمر : 36
    الموقع : www.friends100.ahlamontada.com
    العمل/الترفيه : حاصل على ليسانس حقوق
    تاريخ التسجيل : 12/03/2008

    مكرونة بال...........!! Empty رد: مكرونة بال...........!!

    مُساهمة من طرف الشاعر الجمعة 14 مارس 2008, 5:59 pm

    والله موضوع

    هااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااايل


    ايه يا مان الشغل ده

    ميرسى يا مان على الشغل الاكثر من رائع ده


    وبجد متشكرين على الاكله اللذيذه جدا دى

    فعلا موضوع ممتاز


    BEAUTY FLOWER
    BEAUTY FLOWER
    عضو مرشح للاشراف
    عضو مرشح للاشراف


    انثى
    عدد الرسائل : 972
    العمر : 35
    تاريخ التسجيل : 12/03/2008

    مكرونة بال...........!! Empty رد: مكرونة بال...........!!

    مُساهمة من طرف BEAUTY FLOWER السبت 15 مارس 2008, 3:05 am

    حلوة موت انا عن نفسى بموت فى الاكله دى ميرسى قوى على الموضوع الهايل ده يا فارس
    rowan
    rowan
    عضو مرشح للاشراف
    عضو مرشح للاشراف


    انثى
    عدد الرسائل : 1471
    العمل/الترفيه : جامعة الحياة كلية الصبر
    تاريخ التسجيل : 03/04/2008

    مكرونة بال...........!! Empty رد: مكرونة بال...........!!

    مُساهمة من طرف rowan الأربعاء 09 أبريل 2008, 5:24 am


    ميرسى يا جميل على الشغل الهايل ده
    آآآآآآآآآآآآآآآآآآآآآآآآآآآآ
    انا عن نفسى بحب الاكلة دى
    والحمدلله بعرف اعملها كويس
    وبقلب جامد اعزمكم عليها
    فاكيد هتاكلوا سلطة بس
    ههههههههههه
    رواااااااااااااان...,

      الوقت/التاريخ الآن هو الأحد 28 أبريل 2024, 2:12 pm